Er blijven verhalen opduiken van mensen die vakantieveilingsites oplichterij vinden. Daarom komt een objectief onderzoek van de consumentenbond geen dag te vroeg.

De Consumentenbond deed een steekproef bij 5 veilingsites (Vakantieveilingen.nl, Veilingreus.nl, D-reizen.nl, Hotelkamerveiling.nl en Uitstapjesveiling.nl) en onderzocht of het winnende bod daadwerkelijk voordeel oplevert en of dit goedkoper is dan andere aanbiedingen.

Wat blijkt? Bij vakantieveilingsites kan je wel degelijk een aanzienlijke korting bekomen ten opzichte van de normale prijs. Toch moet je opletten: vaak kom je nog goedkoper weg bij andere aanbiedingen, spaaracties, Airmiles of andere (boekings)sites. Goed vergelijken blijft de boodschap. Meer info vind je hier en in de Reisgids van november/december 2011.

Een veelgehoorde klacht rond veilingsites is het kunstmatig opdrijven van de biedprijs door de aanbieders of de veilingsites zelf. Helaas vinden we hierover niets terug in het onderzoek…